Udruga Pravnik sudjelovala na okruglom stolu o mladima u organizaciji Predsjednice Republike Hrvatske

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović održala je okrugli stol pod nazivom “Biti mlad, politički obrazovan i živjeti u Hrvatskoj”. Na okruglom stolu, u ime Udruge Pravnik sudjelovao je predsjednik Udruge Mario Jerak. Teme za raspravu bile su raznovrsne, a doticale su se političkog sustava i izbora u Hrvatskoj, uloge mladih u politici i društvu, uloge nevladinih i studentskih organizacija te mnoge druge.

Tijekom panela, imali smo priliku predstaviti rad, aktivnosti i projekte Udruge Pravnik kao najstarije udruge na Sveučilištu u Zagrebu. Predsjednicu i ostale sudionike okruglog stola upoznali smo s našim časopisom za pravna i društvena pitanja Pravnik, Kongresom studenata prava te ostalim projektima. Također, istaknuli smo opći značaj djelovanja studentskih organizacija u akademskom i civilnom društvu.

Za uspomenu, predsjednici Republike poklonili smo 104. broj časopisa Pravnik. Nadamo se da će tu i tamo, u pauzi od predsjedničkih dužnosti pročitati koji od objavljenih radova i priloga.

Foto: Ured predsjednice RH