Svečana promocija 105. broja časopisa “Pravnik”

Već preko 50 godina Udruga Pravnik u suradnji s Pravnim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu izdaje časopis za pravna i društvena pitanja “Pravnik”.
Osnovna svrha izdavanja časopisa je objavljivanje najboljih studentskih, stručnih i znanstvenih radova pravne i društvene tematike, ne samo studenata Pravnog fakulteta u Zagrebu, već radova studenata sa svih sveučilišta u Zagrebu.
Pozivamo Vas da nam se pridružite na svečanoj promociji 105. broja!
Nakon predstavljanja časopisa slijedi prigodni domjenak u prostorijama Fakulteta.

 KADA I GDJE?
Promocija će se održati 27. rujna 2019. s početkom u 18 sati u Vijećnici Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Trg Republike Hrvatske 14.

ŠTO DONOSI 105. BROJ PRAVNIKA?

U rubrici „Razgovori“ donosimo intervju s odvjetnikom Brankom Šerićem, kao i s odvjetnikom i medijatorom Petrom Petrićem.
U ovom broju objavljeno je pet radova, a pod naslovima: „O inkvizitorima i ljudima: Studija inkvizicijskog postupka uz poseban osvrt na roman Ime ruže“, „Pravno uređenje nametljivog ponašanja u hrvatskom i stranom zakonodavstvu“, „Elektronički nadzor i mjera istražnog zatvora u domu: Budućnost osiguranja prisutnosti okrivljenika u kaznenom postupku“, „Hrvatska pravnoklinička iskustva u svjetlu dobrih europskih praksi“ te „Nadležnost u postupcima razvoda braka prema Uredbi Bruxelles II bis“.
Također, u rubrici „Prilozi“ donosimo prilog o pravnoj praznini iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, esej koji govori o ulozi intelektualca u društvu kroz analizu rada Slavoja Žižeka te osvrt na održanu tribinu na temu prava na priziv savjesti u organizaciji Udruge Pravnik.