Promocija 104. broja časopisa Pravnik

Promocija će se održati 19. prosinca s početkom u 18 sati u Vijećnici Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Trg Republike Hrvatske 14.

U ovom broju objavljeno je pet radova, a pod naslovima: „Uloga javnih službi u konceptu socijalnih država nove Europe 21. stoljeća“, „Potrošač u svijetu društvenih mreža: Prikaz i komentar predmeta Maximilian Schrems protiv Facebook Ireland Limited pred Sudom Europske unije“, „Dijalektika kao mogući koncept razumijevanja procesa razvoja instituta razvoda braka i uloga Katoličke crkve u tom procesu“, „Kazneni postupak i izvršenje kazni u Trećem Reichu“ te ‘Crimes of Consent: The role of Element of Consent in defining a Crime of Rape under International Criminal Law’.
Također, u rubrici „Prilozi“ bavimo se brojnim aktualnim pitanjima poput migracija i Marakeške deklaracije, novodonesenog Zakona o obavljanju studentskih poslova, kao i istraživanjem o percepciji sustava modularne nastave među studentskom populacijom, koje smo proveli među studentima prve godine Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Donosimo i osvrt na knjigu „Agrokor smrt ortačkog kapitalizma“, kao i osvrt na deseti Kongres studenata prava.
U novom broju također donosimo i dva intervjua, s gospođom Dalijom Orešković i profesorom Kennethom Himmom.