Pravnikovo srce

Ove godine Pravnikovo srce veće je nego ikad prije!

 

S obzirom na tešku situaciju i činjenicu da nam je duh zajedništva ovog Božića potreban više nego ikada, udruge Pravnog fakulteta okupile su se sa zajedničkim ciljem da što većem broju ljudi uljepšaju ovaj Božić, a u tu svrhu donosimo vam ovogodišnje Pravnikovo srce – udruženu humanitarnu akciju studentskih udruga Pravnog fakulteta.

U Pravnikovom srcu sudjeluju: Udruga Pravnik, Društvo studenata socijalnog rada, Studentski zbor, Športska udruga studenata Pravnog fakulteta, ELSA Zagreb, Alimenta i Hrvatska akademska zajednica.

Putem ove akcije nastojimo olakšati svakodnevicu onima kojima je to najpotrebnije kao i uveseliti ih u ovo predbožićno vrijeme, stoga smo ovom akcijom ujedinili dvije već tradicionalne akcije:

1)            PRAVNIKOVO SRCE

U suradnji sa Zagrebačkim humanitarcima i Noinom arkom prikupljamo donacije za obitelji slabijeg imovnog stanja te za napuštene životinje. Dolje je naveden popis potrebnih artikala.

– Donacije prikupljamo svakog radnog dana od 14. do 23. prosinca u Crkvi Svetog Blaža, Prilaz Gjure Deželića 64 (ulaz u prostor nalazi se kod ulaza u Kinoteku)

– u vremenu od 14h do 18h.

Za sva pitanja možete nam se obratiti putem naše Facebook stranice „Udruga Pravnik“ i na e-mail: udruga.pravnik@gmail.com.

 

2)            SVAKOG 25. BOŽIĆ NEKOME

U suradnji s Caritasom Zagrebačke nadbiskupije prikupljamo novčane donacije na službeni račun udruge Društvo studenata socijalnog rada HR0823600001102895561. Od skupljenog novca studenti  kupuju potrebne namirnice i higijenske potrepštine, koje dostavljaju korisnicima, te pišu pisma podrške kojima će građanima uputiti toplu riječ i koja će im ostati kao uspomena.

Za sva pitanja možete nam se obratiti putem našeg  e-mail  dssocijalni.rad@gmail.com i Facebook stranice “Društvo studenata socijalnog rada”.

 

POPIS POTREBNIH ARTIKALA:

  • Prilozi za Zagrebačke humanitarce

HRANA: puding, čokolada za kuhanje, rum, prašak za pecivo, vanilin šećer, rogač, bademi,

lješnjaci, orasi, mak, slatko vrhnje, šlag pjena, brašno, šećer, kvasac, suhomesnati

proizvodi i namazi (pašteta), mliječni i čokoladni namazi, pekmez, konzervirana hrana

(ribice, kompot, grah i slično), slatkiši, kava, kako i umaci (ketchup, majoneza, tartar i slično) i drugo

HIGIJENSKE POTREPŠTINE: prašak za rublje, omekšivač, gel za tuširanje, šampon za kosu, toaletni papir, salvete, vlažne maramice, higijenski ulošci, britvice, pasta i četkice za zube, dezodoransi, sredstva za čišćenje i slično

  • Prilozi za Noinu arku

– deke, posteljine, ručnici

– hrana za pse i mačke (dehidrirana i meka)

– poslastice

– ogrlice, vodilice, hamovi

– plastični krevetići, jastučići, zdjelice

– igračke, češljevi