O Udruzi

Sa svojim radom Udruga Pravnik krenula je još 1967. g., a tijekom proteklih desetljeća se kroz brojne projekte i inicijative uspjela profilirati kao ozbiljan sudionik akademskog života.

Projekti Udruge Pravnik

Najznačajnija aktivnost Udruge je izdavanje časopisa Pravnik, najstarijeg stručnog studentskog časopisa za pravna i društvena pitanja u RH. U Pravniku objavljujemo najkvalitetnije studentske radove, nerijetko nagrađene Rektorovom ili Dekanovom nagradom, prikaze stručne literature, analizu pravne prakse te ostale zanimljivosti iz pravne sfere.

Svake godine organiziramo i veliki Kongres studenata prava na kojem se kroz nekoliko dana detaljno obrađuje određena tema kroz predavanja pravnih i drugih stručnjaka te konstruktivnu raspravu studenata i predavača. Nekoliko puta godišnje organiziramo i tribine o aktualnim pravnim, političkim i društvenim pitanjima, a odličan odaziv na njih pokazuje veliku zainteresiranost naših studenata i potrebu redovitog održavanja takvih i sličnih projekata.

Također, već nekoliko godina uspješno provodimo natječaj Pravnikova stručna praksa kroz koji se studentima PFZG-a omogućuje obavljanje stručne prakse u odvjetničkom uredu te stjecanje prijeko potrebnog praktičnog iskustva i vještina rada, temelj za budućnost.

Osim navedenih, neprestano radimo i na brojnim drugim projektima, a sve članove potičemo na aktivno sudjelovanje u osmišljavanju i provedbi istih.

Članstvo u Udruzi Pravnik

Unutar Udruge potičemo timski rad, prijateljsku suradnju i razvoj kvalitetnih ideja, kako kroz formalne sastanke, tako i kroz neformalna druženja svih članova. Stavka u životopisu, bodovi za stipendije, preporuke i korisna poznanstva  su samo neke od neposrednih koristi koje članovi ostvaruju kroz svoj rad, a najvažnije je ipak radno iskustvo koje se stječe aktiviranjem u Udruzi.

Za članstvo ne postoje nikakvi posebni uvjeti osim dobre volje i spremnosti na rad, pa sve zainteresirane studente pozivamo na naše sastanke koji se održavaju petkom u 19 sati na Trgu Republike Hrvatske 3 u dvorani IV. !