Časopis

Udruga Pravnik dva puta u akademskoj godini izdaje istoimeni časopis za pravna i društvena pitanja.

Osnovna svrha izdavanja Časopisa je objavljivanje najboljih studentskih radova pravne i društvene tematike, ne samo studenata Pravnog fakulteta u Zagrebu, već radova studenata sa svih Sveučilišta u Republici Hrvatskoj. Osim isključivo studentskih radova, moguće je objaviti radove studenata i akademskih djelatnika u suautorstvu.

Svaki rad, prije objave u Časopisu «Pravnik», mora dobiti recenziju sveučilišnog nastavnika, a dosad objavljivani radovi su spadali u red najboljih studentskih radova, često nagrađenih Dekanovom ili Rektorovom nagradom.

Osim radova, sadržaj časopisa čine i druge rubrike – razgovori s poznatim pravnicima, pregledi novih stručnih izdanja i tematski prilozi.

Članovi udruge Pravnik, koji aktivno sudjeluju u izradi Časopisa i ocjeni pristiglih radova, su ujedno i članovi uređivačkog savjeta časopisa «Pravnik». Glavna urednica, u akademskoj godini 2015./2016. je Martina Kajtazi, a zamjenica glavne urednice je Zrinka Vidošević.

Časopis «Pravnik» izlazi u nakladi od 500 primjeraka po broju, besplatan je i dijeli se u prostorijama Udruge, na Fakultetu i u knjižari Pravnog fakluteta u Zagrebu. Časopis se može posuditi u knjižnici Pravnog fakuleta u Zagrebu i u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, pod UDK 34, te ISSN 0352-342x. Radovi i ostali prilozi objavljeni u Časopisu, dostupni su na Portalu znanstvenih časopisa Hrvatske – Hrčak.

Objavljivanje radova, u časopisu «Pravnik», vrednuje se pri dodjelama stipendija (objavljeni rad podiže ukupan prosjek studenta za 0.3 pri natječaju za dodjelu stipendija Zaklade Zlatko Crnić).

Izlazak novog broja se redovito obilježava promocijom, na koju su pozvani autori objavljenih radova, alumni Udruge, sveučilišni nastavnici i svi zainteresirani za rad Udruge i Časopis.